2018-05-29 08:50:25• hírek • Bede Emőke

Victor Ponta Szatmárnémetibe érkezett

Kedd délelőtt, 10 óra magasságában érkezett meg a Szatmárnémeti Törvényszék épületéhez Victor Ponta, kinek nevét manapság leginkább a Pro Romania alakulattal és ennek hivatalos politikai pártként való bejegyzésével kapcsolatban hallhatjuk.

Az egykor szociáldemokrataként tevékenykedő politikust egy megvesztegetési ügyben folyó meghallgatásra idézték be. Az ügy aktájában nem kisebb nevek szerepelnek, mint Mircea Govor, a szatmári Szociáldemokrata Párt volt elnöke, a Megyei Tanács volt alelnöke, és az egykori szatmári szenátor, Valer Marian.
 

A törvényszék épületébe lépve Ponta egyértelművé tette, hogy tanúként jelenik meg a bíróság előtt, politikai szerepvállalásához jelen esetben nincs köze az ügynek.
 

A Korrupcióellenes Igazgatóság még 2016-ban adta bíróságra a hivatal által feltárt, vélhetően több alkalommal elkövetett megvesztegetésről szóló ügyet, melyben érintettek a fentebb nevezett személyek. Govor hatósági felügyelet alá került, Valer Marian azonban szabadlábon várta a nyomozás alakulását. A DNA korábbi közleménye szerint Govor befolyásával visszaélve megvesztegetett egy ügyvédet, egy község polgármesterét és a Területi Munkaügyi Felügyelőség egy volt vezetőjét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: